A fiam legújabb barátai

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor a gyerek már éppen kezd kireppeni a családi hálóból és a folyamatos felügyelet alól, kezd önállósodni, kezd saját akarata lenni, és hát ezzel egyidejűleg persze kezdi elkövetni a saját kis hibáit és bukásait, amit egy jó szülő nehéz szívvel, de semmitevéssel visel. Én ugyanis azt gondolom, hogy csakúgy, mint egészen pici korában, amikor a gyerek még el-el esett, szüksége van kamaszként is arra, hogy elkövesse a saját hibáit, amikből tanulhat és amikből a felelősségtudat és a folyamatos éberség és figyelem kialakulhat. Erre ugyanis a mai világban egészen egyszerűen szüksége van a gyerekeknek. Azt gondolom, hogy enélkül nem lehetnek talpraesett és önálló felnőttek.

Persze nagyon sok olyan fiatal sétál manapság az utcán, akinek az életéből hiányoztak ezek az események, mert azt gondolom a szülők megóvták őket ezektől a rossz és nehéz érzésektől, attól, hogy a gyereknek fiatalként küzdenie kelljen, és értem is az indíttatást, de azt gondolom, hogy nem igazán tettek a gyerekekkel jót, hiszen most fiatal felnőttként sokszor nem tudnak gyorsan és talpraesetten, hatékonyan cselekedni, és az ember szülei nem állhatnak folyamatosan ott minden pillanatban mellette, hogy segíteni tudják őt az ilyen helyzetekben. Gondoljunk csak bele, hogy mondjuk egy munkahelyi nehézséget a szülők segítségével nehéz lenne feloldani.

Éppen ezért mi a férjemmel a fiamat nem csak hogy nem védjük meg az ilyen helyzetektől, de igazság szerint a következményeket se igazán vagyunk hajlandóak feloldani. Történetesen például nem olyan régen a fiam mániájává vált, hogy nem igazán figyel a telefonjára, vagy mert szórakozott, vagy mert fáradt, vagy mert nem tud egyszerre annyi helyre figyelni amennyire kell, és már negyed év alatt a harmadik kijelzőcsere válik szükségessé a telefonján. Persze már az nagy feladat volt, hogy a xiaomi kijelző javítás feladatára egy olyan csapatot találjon akik tényleg profik és megbízható munkát végeznek, ám még elő is kellett teremteni erre a három kijelző javítás munkálatra a pénzt. Persze ezt is ő oldotta meg. És hát azt kell mondjam, hogy nyavalygás nélkül meg is csinálta. Iszonyat büszkék vagyunk rá, és hát azt is elmondhatom, hogy legalább már én is tudom, hogy legközelebb hova forduljak ha gondom lesz a telefonommal, eddig ugyanis egy csapattal sem voltam megelégedve, de láttam, hogy a fiam számára a xiaomiszervizshop csapata három ízben is gyors és tökéletes munkát és eredményt biztosított, így a jövőben én is csak hozzájuk fogok fordulni segítségért.